Pro zvýšení imunity můžete, ale hlavně byste měli pít lahodné a zdravé nápoje. Mohou to být čaje, smoothies nebo koktejly s pečlivě vybranými přírodními ingrediencemi.
Zde je 5 receptů na domácí koktejly s microgreens!
Zelený koktejl se špenátem, šťovíkem a borůvkami
- 1 polévková lžíce šťovíku
- 2 polévkové lžíce špenátu
- led
- 1 lžička citronové šťávy
- 1/2 lžičky stévie
- 100 g borůvek
- 1 polévková lžíce jakékoliv microgreens
Postup
- Všechny ingredience propláchněte tekoucí vodou a vložte do mixéru. Šlehejte do hladka. Nalijte do sklenic a ozdobte snítkami máty.
Koktejl z dýně, jablka, papriky a manga
- 75 g dýně
- ½ zeleného jablka
- ¼ žluté papriky
- 2 lžíce kešu ořechů
- 2 polévkové lžíce slunečnicových semínek
- Led
- 1 polévková lžíce jakékoliv microgreens
- ½ manga
- ½ lžičky kurkumy
- Špetka soli
Postup
- Kešu ořechy namočte na 5 hodin.
- Oloupejte dýni a zbavte jí semen.
- Oloupejte jablko a zbavte ho jadřince.
- Papriku očistěte.
- Všechny ingredience vložíme do mixéru a rozmixujte.
Okurkovo-jablečný koktejl
- 30 g okurky
- 1 polévková lžíce jakékoliv microgreens
- 45 g jablka
- 1 polévková lžíce čerstvé citronové šťávy
- 1 polévková lžíce jablečného sirupu
- Sodovka
Postup
- Nakrájejte okurku na malé kousky. Z citronu vymačkejte šťávu.
- Do mixéru přidejte okurku a jablko, microgreens, přidejte čerstvé ovoce, sirup dobře prošlehejte a přidejte sodu. Šlehejte na vysokou rychlost asi 1-2 minuty, dokud koktejl nebude hladký.
Koktejl z rukoly, okurky a zázvoru
- 150 g rukoly
- 2 polévkové lžíce microgreens
- 30 g okurky
- 1 lžička zázvoru
- 900 ml pomerančového džusu
- 30 ml mučenkového sirupu
Postup
- Do mixéru dejte rukolu, čerstvou okurku, zázvor, microgreen, pomerančový džus a sirup. Sceďte a nalijte do sklenice.
Zdravý koktejl s heřmánkem
- 700 ml heřmánkového čaje
- 150 g medu
- 2 polévkové lžíce citronové šťávy
- 2 polévkové lžíce microgreens
Postup
- Uvařte heřmánkový čaj. Nechte 10-15 minut louhovat.
- Z citronu vymačkejte šťávu.
- Do heřmánkového čaje přidejte med a microgreens. Vše promíchejte, vychlaďte a podávejte ve vysoké sklenici s citronovou šťávou.
Nejnovější komentáře